Do changes really change? and happens by it self?

Do changes really change? In artikelen over veranderingen staat dit wel. Wat er dan verandert staat er meestal niet bij
Het is natuurlijk maar een aanname dat veranderingen in deze tijd anders zouden zijn dan in andere tijden. Misschien kunnen we veranderingen eerder zien of voelen, als die plaatsvinden? Misschien geven we eerder toe, dat veranderingen hard nodig zijn, dan vroeger. Misschien durven we er eerder over te praten? Volgens mij is dat natuurlijk ook niet echt waar. Veranderingen zijn in ieder mens zijn leven en we gaan er gewoon mee om, ieder op zijn eigen wijze. Soms kunnen we er naar toe groeien of er rustig aan wennen, zoals samen wonen of of ander onderwijs of andere baan.
Bij groot persoonlijk verlies van partner, familie, vriend maar ook van baan, slaat de verandering zo maar toe. Dan mag je meestal wel een beetje rouwen, maar dan moet je toch verder op de een of andere manier mee bewegen ,dus de verandering aangaan.
Dat geldt ook voor organisaties, klanten lopen massaal weg, te kort aan grondstoffen door oorlog of crisis. Maar ook bijvoorbeeld als producten of diensten niet meer gewenst zij, om welke reden dan ook.
Met andere woorden, de veranderingen binnenin, zijn nodig als de verandering buiten onszelf, of buiten onze organisaties al heeft plaatsgevonden. In organisaties heeft men de nijging, om te denken dat het zo;n vaart niet zal nemen.
Het is al zo oud als de tijden en als je er niet op inspeelt ‘steek je de kop in het zand’ en hoop je maar dat het vanzelf overgaat.
Helaas gaat het gaat echt niet over en zou je maar beter mee de sprong te wagen.
Gewone bestuurders en managers hebben daar geen ervaring mee, zij durven vaak een sprong alleen met een zetje in de rug of vangnet te wagen.
Dat is een van de belangrijkste redenen dat ze nog steeds naar oplossingen zoeken met oude paradigma’s als uitgangs punt. Zoals reorganisaties, kosten besparing, meer van het zelfde, denken dat om een budget de werkelijk is, niet horen wat mensen op de werkvloer zeggen en ergste van alles niet luisteren wat klanten ervaren. (mijn nieuwe boek spring naar onze nieuwe gouden tijd komt er aan http://youtu.be/1szjhvjsSaM )
Wat echt verandert, dat we ons sneller moeten aanpassen, sneller een sprong moeten wagen en vooral onze paradigma’s onder het vergrootglas durven houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.